Ismer j meg minket

Hogyan váltak valóra az álmaink?

Kik vagyunk és mi volt a “MIÉRT”-ünk?

Radnóti Mária programozóként, Kovács Olivér villanyszerelőként ismerkedtek meg egymással és már az első randin elmesélte Olivér, hogy testvérével Kovács Balázzsal – Pufival, ha “nagyok lesznek” nyitnak egy hamburgerezőt. Randi témának jó volt, de annyiban is maradt.

2,5 évvel később Maris és Olivér elkezdtek gondolkodni a jövőn, hitelek, család, ház vásárlás stb., de egy vasárnapi estén megéhezve, arra jutottak, hogyha már hitel, mi lenne ha befektetének valamibe? Mi lenne, ha nyitnának egy kocsmát kajáldával; jól hangzott, de vendéglátósként nézve hamar lebeszélték magukat. Így jött az étterem ötlete.

Szakmájukat tekintve nulla tudással és tapasztalattal vágtak bele a megvalósítás lépéseibe, mert volt egy merész ötletük, hogy Pufit haza hívják 9 év után külföldről, aki addigra már sikeres szakácsként dolgozott Hollandiában. Egy telefonhívás után igent mondott, és pár hónapon belül már Magyarországon is élt.

Az ötlet fantasztikus volt ám a nehézségekre nem készültek fel teljes mértékben. Maris elvégezte a szükséges képzettséget a kft alapításhoz, megalapították a céget, hiteleket vettek fel, uniós pályázatok és sok kis “apróság”. Olivér és Pufi a létező összes munkálatot elkezdte kivitelezni. Egyre több részlet, egyre több pénz, és egyre távolabbi dátum, hogy bármi is lesz az egészből.

1 teljes év ment el csak az ingatlan vásárlás problémáival és tőlük független okok miatt egyre több stressz és lelki kimerültség volt jelen az életükben. De nem volt B opció, hiszen minden pénzüket, erejüket és idejüket bele áldozták, és egymást támogatva, mindig tudtak, még ha kis lépésekben is, de előre haladni.

Aztán 2020-at már Takács Ágival kezdték, Pufi párjával, aki fodrászként színt hozott a csapatnak és új lendületet a megcsócsált fiatalok lelkének.

A csapat összetartása és ereje segített átvészelni a Covid-os évet, és miközben a világot kicsit alvó pályára tették, ők tovább építve a közös álmot, mint egy puzzle, összerakták a Bitang Burgert.

Engedélyek, hivatalos szervek, működési engedély stb… sokszor lehetetlen küldetésként tekintettek ezekre, de mindig voltak olyan támogató barátok akik segítettek a szaktudásukkal és önzetlenül, bármikor rendelkezésükre álltak.

Honnan kezdtük?

A berendezés kissé Retro volt, nem annyira az elképzelésüknek megfelelő, úgyhogy mondhatni teljes átalakításokra volt szükség Bitang üzemmódba.

Komplett villany átalakítás, új burkolatok, új falszínek, új konyhai eszközök és szerencsére a lámpa búrák is új formát kaptak.

Pufi és Olivér, mint mindenki a csapatból főállásuk mellett, délutáni/esti és hétvégi idejükben dolgoztak a Bitangban. Amikor belépsz az üzletben, és szétnézel, annak 90%-át a fiatalok, maguk alakították át, javították, fúrták, faragták. Mindent is megcsináltak, amit csak szükséges volt, és akartak.

A pult például a régi Lovasi malom ajtajából készült, ami már szemétként hevert. A színeket és a stílust próbálták együttesen megbeszélni, soha nem veszekedve és egymás ötleteit támogatva a legjobb designt elérni.

Íme a végeredmény

2021. januárjában a Bitang Burger megkapta a működési engedélyt és a két páros büszkén nézhet vissza az elmúlt, összesen 3 évre.

Hálával tartoznak mindenkinek, akik bármilyen módon segítettek, néha csak egy jó kívánsággal, hogy “Alig várjuk, hogy kinyissatok!”

Mi a jövőképük?

Küldetésünk: Megváltoztatni a magyar vendéglátást az etikus működéssel, magas minőségű szolgáltatással és egy szerető közösséggé formálni vendéget és vendéglátóst!

Ezért és ezen dolgozunk mindennap, bízunk benne, hogy a Bitang közössége veled együtt fog növekedni!

Sok szeretettel várunk!

Facebook oldalukon pedig a legfrissebb infókat tudjátok nyomon követni:

Ilyen egy nap a bitangban

Megjelenéseink

(Kattints a képekre)

Alsóörsön nyílt kiállítása Vajda Alexandra stylist-festőnek

Hogyan válnak valóra az álmok?

Alsóörsről Alsóörsnek és a világnak, szeretettel — Bitang Burger

Megjelentünk "A bringás pihenőtől a prémium burgerezőkig" cikkében

A hely, ahol hardcore punkra készül a tépett malachúsos burger – Teszteltük a Bitang Burgert

Alsóörs új burgerezője hamar belopta magát az emberek szívébe

Gluténmentes

Gluténmentes bucijaink várnak rád!

Laktózmentes

Laktózérzékeny vagy? Nem probléma!

Vegán

Kóstold meg húsmentes buriainkat!

Kutyabarát

Imádjuk az állatokat, hozd nyugodtan!

Gyerekmenü

Gyerekbarát adagjaink is vannak!

Kártyás fizetés

Bankkártyával is fizethetsz!

Foglalj helyet

Ha 1 órán belül szeretnél foglalni, akkor 99%, hogy már nincs asztal!